Hogyan történik a fogfehérítés

A professzionális LED-tömb technológiás fogfehérítő rendszerrel, egy alkalommal, rövid idő alatt (kb. másfél óra) látványos eredmény érhető el. A kezelés lelke a 32%-os fogfehérítő koncentrátum és a speciális LED-tömb lámpa. A fogfehérítő folyamatot a LED-tömb lámpa egy meghatározott hullámhosszú fény segítségével aktiválja. A fény hatására a koncentrátum apró fogfehérítő molekulákra bomlik szét, melyek behatolnak a fogzománc belsejében lévő üregekbe és lebontják a szennyeződést. A fogfehérítés eredménye szembetűnően fényes, hollywoodi fehér mosoly. Klinikai tesztek – és saját tapasztalatunk is azt igazolják, hogy akár a 8 árnyalattal világosabb fogszín is elérhető. Az eredményt az ISO szabványnak megfelelő VITA színkulccsal mérjük.

VITA fogszínkulcs
Fogfehérítés lépései

Fogorvosi konzultáció során ingyenesen felmérjük a fogak állapotát, és megállapítjuk, hogy elvégezhető–e a fogfehérítés.

Minden típusú fehérítési eljárást megelőz egy alapos fogtisztítás, mely során minden szennyeződést, lepedéket, fogkövet eltávolítunk, majd a
fogakat kipolírozzuk. Érdemes a lyukas fogakat is ellátni, bár a fogszínű töméseket a pontos színválasztás miatt logikusan csak a fogfehérítő eljárás
után szabad behelyezni.

A fehérítés során először ínyvédő gél kerül az ínyre, hogy a fehérítő anyag az ínnyel ne érintkezzen. Ezután következik a fehérítő gél, melyet majd
Led-lámpa világit meg. 7 perc elteltével kikapcsol a lámpa, lemossuk a gélt, és új gél kerül fel. Ezek a lépések 5-6 alkalommal ismételhetőek,
attól függően, hogy mennyire fehér fogakat szeretnénk. Végül lekerül az ínyvédő gél, és remineralizáló anyaggal polírozzuk a fogakat.

Biztonság

Ha eddig lebeszéltek a fogfehérítésről, vagy féltél tőle, megnyugodhatsz, nem károsítja a fogat, és nem is fáj. Az otthon használatos házi praktikákkal és fehérítő szettekkel ellentétben a fogorvosi fehérítés, orvosi felügyelet alatt folyik, gyors és kimondottan látványos.

A régebben használt módszerektől eltérően a Led lámpás technológia a legmodernebb és legbiztonságosabb, mivel ez nem melegíti fel a fogat, nem sugároz káros UV-t, sem infrát, csak a szűk spektrumban, tökéletesen tiszta, a fehérítő anyag számára szükséges kék fényt bocsátja ki.
Továbbá a fogfehérítő gél PH értéke semleges vagy közel semleges, így a fogakra semmiképpen sem káros. A közhiedelemmel ellentétben nem a zománc felszín maratásával, hanem oxidáció révén éri el a kívánt eredményt. A fogak szövetszerkezetében így bizonyítottan nem idéznek elő semmiféle változást.

Nyugodtan kijelenthető, hogy sem a zománcréteg, sem a dentin nem károsodik.